INDUVIDUELL OPPGAVE

Her skal jeg analysere 3 ulike bilder. Bildene finner du nederst i innlegget med nummer for hvilket bilde det er. Der er det også en beskrivelse av selve bildet. 

 1. Denotativt nivå
  Bilde 1: En mann som står på en fjelltopp med armene ut i været.
  Bilde 2: En høstdag.
  Bilde 3: En liten jente som lager mat.
   
 2. Konnotativt nivå
  Bilde 1: En mann som er ?fri? og glad. Han står med hendene ut i været noe som mange tyder som et frihetstegn. Fargene på bildet gir oss også en glad og god følelse i oss.
  Bilde 2: En fin høstdag med sol. Det virker som en god dag.
  Bilde 3: En jente som lager mat, kanskje med en forelder eller står modell for en matkatalog.

   
 3. Assosiativt nivå
  Bilde 1: Når jeg ser dette bildet blir jeg glad og tenker på en mann som har det bra, han har kanskje oppnådd noe og føler seg fri. Dette bildet assosierer jeg med turer i fjellene og sol.
  Bilde 2: Dette bildet assosierer jeg med søndagsturene jeg alltid gikk som liten med familien min. Vi gikk ofte tur og husker det mest fra høsten men sommerdagen og på nippet på at det skulle bli kjølig.
  Bilde 3: Dette bildet assosierer jeg med da jeg var liten og lagde mat hjemme, mest av alt tenker jeg på tvillingbroren min. Han hadde en kokkehatt som han brukte da han skulle hjelpe til.

 

1: Dette er et bilde av en mann som er ute å går tur i fjellene. Han så en fin solnedgang og bestemte seg for å ta et fint bilde. Det er det dette bildet egentlig handler om/bakgrunnen til bildet. Tror jeg. 

 

2: Dette bildet er nok tatt av en landskapsfotograf. Det er sol, snart solnedgang og solen skinner veldig fint i de oransje høstbladene. 

 

3: Dette er mest sannsynlig en jente som stiller til modell for et matblad, kanskje for barn/voksne. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ANINE SOFIE

ANINE SOFIE

17, Ski

Kategorier

Arkiv

hits